Mr. Hanneke Ockhuysen

MfN-registermediator

Notaris

Na mijn studie fiscaal recht aan de Rijksuniversiteit Groningen ben ik als bedrijfsfiscalist bij Esso gaan werken. Later werkte ik als belastingadviseur bij KPMG Meijburg. In mijn fiscale werk miste ik de menselijke en sociale kanten. Daarom koos ik ervoor notarieel recht te gaan studeren aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Na mijn studie ben ik als kandidaat-notaris gaan werken bij Dirkzwager Advocaten en Notarissen. Bij mijn benoeming tot notaris in 2006 heb ik de vestiging van Dirkzwager in Arnhem-zuid overgenomen en onder eigen naam voortgezet.

Juridisch adviseur

In 2017 ben ik als notaris opgehouden en is het kantoor overgedragen aan mijn opvolger. Als juridisch adviseur verricht ik nog notariële werkzaamheden. Toen had ik ook eindelijk tijd om de mediationopleiding te gaan volgen en de voor het MfN vereiste examens te halen. Ik mag mij nu dan ook MfN‐registermediator noemen.

RegisterMediator

In mijn werk als mediator vallen de menselijke en sociale kanten samen. Beide zijn belangrijk voor mij. De onafhankelijkheid die voor een mediator een basisvoorwaarde is, zit mij als oud-notaris als het ware in de genen. Ook als notaris heb ik vaak te maken gehad met conflictsituaties. Al die ervaringen en de opgedane ”levenswijsheid” kan ik als mediator goed gebruiken. Mijn juridische achtergrond kan behulpzaam zijn om wet en regelgeving niet uit het oog te verliezen.

Pragmatisch ingesteld

Ten slotte ben ik een pragmatisch ingesteld iemand die zich sterk verantwoordelijk voelt voor mijn naasten, mijn werk en mijn cliënten. Ik luister goed en vraag door op wat belangrijk is. Zo kunnen we snel tot de kern komen van wat er speelt.

Wilt u een probleem oplossen met mediation?